Rekken en Oldenkotte – herinneringen in Museum de Scheper

Rekken en Oldenkotte – herinneringen in Museum de Scheper

Eibergen: De aangekondigde expositie over onder andere de Rekkense Inrichtingen werd op woensdag 4 januari geopend door een van de initiatiefnemers hiervan. Een zichtbaar geëmotioneerde Henny van Doorn luistert aandachtig naar de openingswoorden van de voorzitter van Museum de Scheper, Bertus Te Raa.

Eens was deze instelling gelegen vlakbij de Duitse grens een van de grootste werkgevers in deze regio. Dit was te merken aan het grote aantal bezoekers dat direct na de openingsspeech van Te Raa de tentoonstelling kwam bezoeken.

In samenwerking met enkele betrokken vrijwilligers van het museum is deze expositie vol herinneringen samengesteld uit de vele voorwerpen die van Doorn in zijn werkzame leven in Rekken heeft verzameld. Ook werden er voorwerpen, foto- en filmmateriaal door derden beschikbaar gesteld, waaronder de Historisch Kring Eibergen. Bedankt Peter Jan, Harry, Henny, Arie, Henk en vele niet bij naam genoemde helpende handen bij het tot stand brengen van deze expositie.

Volgens van Doorn wordt er te zijner tijd in een van de nieuwe gebouwen van Rekken c.q. Oldenkotte een ruimte ingericht waarin de hele verzameling zal worden ondergebracht.

De expositie in museum de Scheper is te zien van 4 januari tot en met 29 april en tijdens de reünies (21jan-25mar) en de lezingen (11jan-15mar) over het verhaal van Rekken toen en nu, kunnen er bij een hapje en een drankje nog een heleboel herinneringen worden opgehaald.

De entreekaarten voor de reünies en de lezingen zijn te koop in de webwinkel van het museum. Wees er snel bij, want voor de lezingen geldt een maximum van 30 personen per avond.
Zie voor meer informatie www.museumdescheper.nl

In de buurt