Theater College @ Openluchttheater Lichtenvoorde

Theater College @ Openluchttheater Lichtenvoorde

Theater College

M.m.v. Universiteit Twente

Met livemuziek van L.A. Blues & Playing L-Street

Entree: € 11,00

Wetenschap ingewikkeld? Dat hoeft echt niet! En vanavond al helemaal niet: vier gepassioneerde wetenschappers van de Universiteit Twente leggen alles in begrijpelijke mensentaal aan je uit in een aantal mini-colleges van 20 minuten. Tussendoor zorgen de bluesbands L.A. Blues en Playing L-Street voor de muzikale invulling!

College 1: Hoeveel energie past er in een batterij?
Prof. Dr. Ir. Mark Huijben
Met behulp van nanotechnologie wordt gezocht naar nieuwe materialen voor de batterijen van de toekomst. Deze zijn nodig om de energietransitie vorm te geven. In dit college leer je hoe dit gaat plaatsvinden. Prof. Dr. Ir. Mark Huijben is sinds enkele jaren hoogleraar aan de Universiteit Twente op gebied van batterijen. Naast wetenschap zijn voetballen en snowboarden zijn passie.

College 2: Wat is jouw CO2 footprint?
Prof. Dr. Ir. Gertjan Koster
De mens is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. We stoten steeds meer broeikasgassen uit, onder andere door gebruik van fossiele brandstoffen en intensieve veeteelt. Iets doen aan jouw CO2 uitstoot, begint met inzicht. Dat krijg je tijdens dit college. Prof. Dr. Ir. Gertjan Koster is hoogleraar op gebied van nanomaterialen aan de Universiteit Twente. Naast volleybal is hardlopen zijn passie.

College 3: Intelligentie op een chip: onnatuurlijk?
Prof. Dr. Ing. Guus Rijnders
Intelligente machines, software en apparaten die zelfstandig problemen oplossen? Kunnen apparaten denkvermogen van een mens imiteren? In deze presentatie leer je alles over kunstmatige intelligentie. Achterhoeker Guus Rijnders is hoogleraar op gebied van Nanomaterialen op de Universiteit Twente en speelt in zijn vrije tijd met veel plezier op zijn gitaren.

College 4: Vriendelijke virussen
Prof. Dr. Jeroen Cornelissen
Mocht je het gemist hebben: er schijnt een hardnekkig virus rond te gaan in de wereld. Corona is heftig en de gevolgen zijn over het algemeen niet plezierig. Kijken we echter naar de opbouw van een virus, dan blijken dit nanostructuren met een enorm precieze structuur; een voetbal maar dan 10 miljoen keer kleiner! Door slim gebruik te maken van deze eigenschappen ontwikkelen we nieuwe materialen met toepassingen in de elektronica, maar ook in de bestrijding van kanker. Prof. Dr. Jeroen Cornelissen is hoogleraar Organische Chemie aan de Universiteit Twente en gaat erop in.

Openluchttheater Lichtenvoorde Vragender

In de buurt