Workshop Kaasmaken – Open inschrijving

Workshop Kaasmaken – Open inschrijving

Altijd al eens zelf kaas willen maken? Dat kan nu met een workshop kaasmaken op zaterdag 26 maart bij Kaasboerderij Weenink. In deze workshop kunt u, onder begeleiding van één van onze kaasmakers, zelf een boerenkaasje maken. Het eindresultaat kunt u twee weken later, als het kaasje licht gerijpt is, weer ophalen.

De workshop begint om 14:00 uur met een kop koffie met ½ Pillewegge of kruidkoek. Tussendoor zal er natuurlijk ook kaas geproefd worden. Tijdens de workshop zal er een rondleiding gegeven worden over de boerderij en door de kaasmakerij zodat u een compleet beeld krijgt van alle processen die nodig zijn voor een lekker stukje kaas. Aan het einde zullen de kaasjes in het pekelbad worden gelegd. Vervolgens zullen wij de kaasjes voorzien van een coating, na 2 weken zijn de kaasjes klaar en kunt u ze op komen halen (of zullen we ze u toesturen). En dan begint het genieten pas, want wat is er nou lekkerder dan je eigen gemaakte kaasje op te eten?

Tijdsduur: +/- 2,5 a 3 uur
Prijs: 29,50 p.p.

De workshop is incl. koffie met ½ Pillewegge of kruidkoek, 3 soorten kaasproeven, rondleiding en natuurlijk het zelfgemaakte kaasje!

Kaasboerderij Weenink Lievelde

In de buurt