Café Restaurant Speeltuin Haak en Hoek

Het ‘Toeristisch Overstap Punt’ bij Haak en Hoek is een prachtig startpunt voor een wandel- of fietstocht. Ook toerrijders met een motor of auto komen er graag. De ontspannen sfeer nodigt direct uit om plaats te nemen in het café restaurant, of op het terras. Er is altijd verse koffie met iets lekkers beschikbaar.

De Duitse grens is jarenlang toneel geweest voor smokkelpraktijken, met verschillende, grensoverschrijdende paden. Nadat het Katholicisme in Groenlo verboden werd, volgden veel katholieke kerkgangers het pad van de klopjes (ongehuwde vrouwen). De Kloppendiek is nu een prachtig wandelpad door het Duitse veengebied. Tussen maart en augustus broeden daar jaarlijks flamingo’s. Het pad eindigt bij de barokke parochiekerk Sankt Franziskus waar de vleugels van de engelen en andere onderdelen bedekt zijn met bladgoud.

Aan de Nederlandse zijde is jarenlang leem afgegraven. Het voormalige leemwinningsgebied is al bijna een halve eeuw overgelaten aan de natuur. Veel diersoorten en bijzondere planten zijn in dit gebied te vinden. Bij de leemputten staan informatieborden opgesteld langs de geel gemarkeerde wandelroute, met een lengte van ongeveer 3 kilometer.

Een fijne wandeling of fietstocht mag beloond worden met een mooi plekje op het terras. Wordt het een zonnig plekje, of liever schaduw? Kies gerust! De medewerkers van Haak en Hoek serveren graag een heerlijk drankje of een smakelijke maaltijd. Er is een uitgebreide menukaart beschikbaar. Heb je de huisgemaakte pannenkoeken met verse ingrediënten, rechtstreeks uit de tuin, al geproefd? Verschillende recensies omschrijven deze als de lekkerste pannenkoeken van de hele grensstreek!

Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de kleurrijke speeltuin, met verschillende speeltoestellen, waaronder een heuse familieschommel. Haak en Hoek verhuurt ook rugzakken om op avontuur te gaan door ‘De Leemputten’.

Café Restaurant Haak en Hoek verzorgt met plezier feesten, van avontuurlijk kinderfeestje tot uitgebreide familiedag. Bij minder gunstige weersomstandigheden is het aangenaam vertoeven in het restaurant. Feesten zijn te combineren met verschillende activiteiten, zoals jeu de boules, luchtbuks schieten, klootschieten of playborstel werpen. Schroom niet om speciale wensen aan te geven, het team van Haak en Hoek denkt graag mee in de mogelijkheden.

Café Restaurant Speeltuin Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6
7142 HZ Groenlo