Groenlo Vestingstad Express

Groenlo Vestingstad Express

Tijdens de 80-jarige oorlog heeft Frederik Hendrik, de jongste zoon van Willem van Oranje, een belangrijke rol gespeeld bij de Slag om Grolle. U kunt tijdens deze rit met de Vestingstad Express horen, zien en beleven wat en vooral waar zich de strijd heeft afgespeeld.

In het kader van de promotie van Groenlo als vestingstad rijdt er sinds 2008 de Groenlo Vestingstad Express. Deze trein rijdt twee verschillende, prachtige routes door Oost Gelre en het Duitse natuurgebied Zwillbrock. Deze toeristische trein rijdt het gehele jaar op verschillende vaste dagen en tijden vanaf Marveld Recreatie. Vraag de dames op de receptie van Marveld naar de dienstregeling mocht u willen weten wanneer de trein rijdt.

Een historische rit van ongeveer 2 uurtjes met de Vestingstad Express langs de markante plaatsen van Groenlo en de mooiste attracties in de wijde omgeving. De machinisten zijn de gids. De route vertrekt vanaf Marveld Recreatie en vervolgt zijn weg, via een interessante rondrit. Let ook hier weer op de laatste trein zoals in de dienstregeling staat vermeld.

Doordat de trein is voorzien van een GPS systeem wordt u tijdens uw reis geïnformeerd over de historie van Groenlo, de bezienswaardigheden en een aantal leuke wetenswaardigheden. Wij hopen dat u als reiziger een goed beeld van de cirumvallatielinie, de historie van Groenlo als vestingstad en niet op de laatste plaats de omgeving van Groenlo krijgt.

Plaatsje reserveren? Graag via de receptie van Marveld Recreatie op 0544-466000.

Voor een welkomsttour door Groenlo is de Groenlo Vestingstad Express een leuke  startplek.

Elke maandag in juli en augustus is het vanaf 10.30u mogelijk om te vertrekken vanaf Marveld Recreatie.

Rijd met het treintje ‘De Groenlo Vestingstad Express’ naar de binnenstad. De gids toont mooie plekjes en vertelt leuke weetjes. In het stadsmuseum wordt een tipje van de sluier opgelicht om enthousiast te worden voor een herhalingsbezoek. Bekijk in zo’n 1,5 uur verschillende plekken en laat je informeren over leuke activiteiten zoals escaperoom, bierbrouwerij, kanovaren, etc. De tour eindigt bij het VVV-inspiratiepunt met interactieve belevingstips. Na de tour kun je zelf actief aan de slag, de geschiedenis beleven of heerlijk genieten van gezellige terrassen en lokale specialiteiten. Na de tour is het heerlijk om vanaf het centrum gemoedelijk in 1,4 kilometer terug te wandelen richting Marveld Recreatie.

Gasten van Marveld Recreatie graag uiterlijk zondagmiddag 17.00u aanmelden voor de Welkomsttour, om teleurstelling te voorkomen.

Groenlo Vestingstad Express

Elshofweg 6
7141 DH Groenlo