Grolsch Brouwhuys De Lange Gang

Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo

De wieg van Grolsch bier stond in de kelder van De Lange Gang.

Het allereerste Grolsch biertje werd gebrouwen in de kelder van Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Brouwer Willem Neerfeldt kocht in 1615 de brouwerij aan de Kevelderstraat nr. 15. Hij had destijds al enkele bierbrouwers in dienst. Brouwer Peter Kuijper brouwde in de kelder van het brouwhuys een biertje met twee hopsoorten: Grolsch bier.

Grolsch tour ‘De Oorsprong’ maakt een virtuele reis door de geschiedenis van Grolsch. De tour geeft inzicht in het brouwproces en de roemrijke geschiedenis van Grolsch. In de kelder met gewelven is een film te zien over het leven van Peter Kuijper. De geschiedenis wordt verteld door de meesterbrouwer zelf. Bij de waterput, de bron die Peter Kuijper gebruikte, vertellen betrokken (ex-) Grolsch mensen in korte films karakteristieke verhalen uit de Grolsch-geschiedenis. Na afloop biedt het café-restaurant in een authentieke omgeving kans om te genieten van een lekkere pul oerbier.

Naast het gezellig nuttigen van een biertje, heeft De Lange Gang ook  een ruim aanbod aan smakelijke gerechten. Of het nu gaat om een klein hapje tussendoor, een gezellige lunch op het  terras of een diner voor 40 personen… Grolsch Brouwhuys De Lange Gang is altijd het juiste adres!

De zalen van Grolsch Brouwhuys De Lange Gang zijn geschikt voor tal van evenementen zoals zakenlunches, diners, bedrijfsfeesten, familiefeesten, of welk festijn dan ook. Achter één van de zalen is het heerlijk toeven in de sfeervolle Biertuin.

Grolsch Brouwhuys De Lange Gang

Kevelderstraat 15
7141 BE Groenlo