Grolse gedichten

Muurgedichten verrassen de bezoekers van de vestingstad en doen ze even stilstaan. Het zorgt voor een andere beleving van de plek. Kale gevels worden door een muurgedicht als het ware geactiveerd. Bewoners van Groenlo en haar toeristen komen in aanraking met poëzie en historie.

Alle gedichten hebben een herkenbare relatie met het gebouw of de omgeving. De gedichten zijn toegankelijk, goed leesbaar en verfraaien een pand. De gedichten zijn zeer divers in vorm en thema. Er zijn zowel regionale als landelijk bekende dichters geselecteerd.

Er is een route gemaakt langs alle gedichten, het routeboekje is verkrijgbaar bij de VVV in Groenlo en in Lichtenvoorde.

Een rondleiding langs de gedichten onder leiding van een gids is ook mogelijk in overleg.
De gids vertelt je over de totstandkoming van het gedicht en schetst wat achtergronden en anekdotes. De route kan gecombineerd worden met een drankje en/of hapje in één van de vele mooie horecazaken die Groenlo te bieden heeft. Ook kun je de route verrijken met bijvoorbeeld een bezoekje aan het geboortehuis van Grolsch, het Stadsmuseum of de kerkers onder het Stadhuis. Afhankelijk van je wensen wordt er een programma op maat gemaakt.
Neem hiervoor contact op Rik Gockel, 06-28851739 of rikgockel@hotmail.com.