Wereldwinkel Groenlo

Wereldwinkel Groenlo

De aankoop van eerlijke producten draagt bij aan een menswaardig bestaan voor de makers.

In een mooi monumentaal pand in de Beltrumsestraat (waar voorheen een bakkerij en later een snoepwinkeltje was gevestigd), huist sinds 2011 Wereldwinkel Groenlo.

Wereldwinkel Groenlo verkoopt originele cadeaus, heerlijke levensmiddelen uit andere culturen en streekproducten. Deze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij

Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.