Alzheimer Trefpunt; Wat kan een casemanager dementie betekenen?

Alzheimer Trefpunt; Wat kan een casemanager dementie betekenen?

Op 25 mei 2022 is er weer een bijeenkomst. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: Wat kan een casemanager dementie betekenen voor mensen met dementie?

De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager dementie helpt hierbij. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, adviseert, begeleidt, denkt mee en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Mirjam Hengevelt en Elles Nijhuis zijn casemanagers en vertellen wat zij kunnen betekenen.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie opwww.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411

Den Diek – Sociaal Cultureel Centrum Lichtenvoorde

In de buurt