Expeditie Noordkaap

Expeditie Noordkaap

De routes zijn klaar. De hotels zijn geboekt. De activiteiten zijn rond. Wij zijn afgekoeld en er klaar voor. Op 29 januari 2023 vertrekken wij naar de Noordkaap!

Expeditie Noordkaap staat voor 8 dagen puur avontuur. Tijdens onze 8-daagse toer kom je op de mooiste plekken van Scandinavië met als hoogtepunt de Noordkaap zelf. De Noordkaap ligt op het eiland Magerøya wat het noordelijkste punt van Europa is, op 307 meter boven het niveau van de Arctische Oceaan. Om met de auto Magerøya te kunnen bezoeken, is een onderzeese tunnel aangelegd. Deze Noordkaaptunnel is bijna 7 km lang en bereikt een diepte van 212 meter onder de zeespiegel. Lange tijd was dit een van de meest bijzondere, langste en diepste onderzeese tunnels ter wereld.

Door deze Arctische weersomstandigheden zijn de wegen niet altijd makkelijk begaanbaar, maar zorgen ze wel voor unieke omgevingen en locaties waar niet iedereen zomaar dag en nacht rijdt.

Expeditie Noordkaap is een autotoertocht, waarbij het wedstrijdelement continu meetelt. Houd er rekening mee dat het beslist geen race is of zal worden. Met een autotoertocht zal iedereen zich moeten houden aan de lokale verkeersregels en dit zal dus ook zwaar meetellen in de puntentelling.

Naast de “zware” etappes en activiteiten zorgt de organisatie ‘s avonds, in de geregelde hotels, voor goed en vooral lekker eten. Ook zal er altijd de mogelijkheid zijn om in bijvoorbeeld de bar alle opgedane belevingen van die dag met elkaar uit te wisselen.

Wat het vooral bijzonder maakt, is de broederschap die je tijdens Expeditie Noordkaap opbouwt. Deze broederschap maakt het mogelijk om gezamenlijke problemen te overwinnen, zodat je na afloop kunnen terugkijken op een onvergetelijke Expeditie Noordkaap!

Volg ze via FB: @expeditie-noordkaap.nl of via www.expeditie-noordkaap.nl

Deelnemende teams 2023

In de buurt