Jumping de Achterhoek gaat nationaal

Jumping de Achterhoek gaat nationaal

Na het annuleren van het internationaal concours Jumping de Achterhoek in Vragender vanwege de aanvullende Corona-maatregelen, is er hard gewerkt aan een nieuw nationaal programma dat aan alle RIVM-richtlijnen voldoet. Van 2 tot en met 5 december wordt er op Paardensportcentrum Lichtenvoorde tot en met 1.45m niveau gesprongen. Tevens worden dit weekend de finales van de GMB jonge-paardencompetitie en de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal verreden.

“Allereerst kunnen we zeggen dat we als team er best wel trots op zijn om alsnog een heel mooi sportprogramma aan de springruiters aan te bieden. De teleurstelling dat we Jumping de Achterhoek moesten cancelen was echt enorm, maar we zaten al snel samen in een zoommeeting: Wat kan wel? Het is Jumping de Achterhoek in nationale vorm geworden”, vertelt woordvoerster Wendy Scholten.

In totaliteit zullen er minder deelnemers aangenomen worden om zo elke dag voor 20.00 uur klaar te zijn met het sportprogramma. Publiek is helaas niet toegestaan, maar kan wel van de sport genieten via de livestreaming op www.clipmyhorse.tv. Om het evenement een extra tintje te geven, zal er weer hard gewerkt worden aan een sfeervolle aankleding van de binnenhal.

“Deze editie gaat wat soberder zijn dan gewend, maar toch ook heel mooi”. De finale om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal voor ponyruiters die afgelopen maanden hun selecties reden, vindt op donderdagavond plaats. De finales van de GMB jonge paardencompetities zijn op vrijdag (vijf-, zes- en zevenjarigen) en zaterdag (vierjarige) aan het eind van het dagprogramma. Het vierdaagse concours sluit af met de 1.45m Rabobank Grote Prijs van de provincie Gelderland op zondagmiddag.

“In totaal hebben we maar twee rubrieken hoeven te schrappen en we hebben besloten om geen tijdelijke stallen erbij te zetten om paarden te kunnen laten overnachten. We kijken er naar uit om er een mooie sportweek van te maken met interessant prijzengeld. De winnaar van de 1.45m Grote Prijs op zaterdagmiddag krijgt bijvoorbeeld 2.250 euro, de winnaar van het 1.40m op vrijdag 1.000 euro. Publiek is niet toegestaan, maar kan online wel meekijken. Clipmyhorse.tv zorgt voor de livestreaming van vrijdag tot en met zondag.”

www.jumpingdeachterhoek.nl

Gewijzigd programma Jumping de Achterhoek 2021:

Donderdag 2 december
1.00m                        direct op stijl
1.10m                        2-fasen special
1.20m                        2-fasen special

Vrijdag 3 december
1.20m                         direct op tijd
1.30m                         direct op tijd
1.40m                         klassiek met barrage

Zaterdag 4 december
1.30m                         tweefasen
1.35m                         tweefasen
1.45m                         Grote Prijs met barrage

Zondag 5 december
L pony’s                     Finale Achterhoek Anemone Horse Trucks kleine bokaal
M/Z/ZZ pony’s          Finale Achterhoek Anemone Horse Trucks grote bokaal

GMB                           finale voor 6/7-jarige springpaarden
GMB                           finale voor 5-jarige springpaarden
GMB                           finale voor 4-jarige springpaarden

Foto: Digishots

Locatie: Weijenborgerdijk 34 / 7134 NK Vragender

In de buurt