Midwinterhoornwandeling Groenlo

Midwinterhoornwandeling Groenlo

Op Vrijdag 22 december 2023 wordt al weer voor de 13e keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. De vele mooie plekjes van het vestingstadje lenen zich bij uitstek voor deze sfeervolle wandeling. De deelname is GRATIS.

Gestart wordt er tussen 18.30 uur en 20.00 uur vanaf de Stadspomp op de Markt. Tijdens de start om 18.30 uur zal beiaardier Wim Ruessink zijn kunsten ten gehore brengen vanaf de toren van de Oude Calixtuskerk.
Dit jaar is er extra veel aandacht geschonken aan de sfeerverlichting.

Van alles te zien
De midwinterhoornwandeling in Groenlo op vrijdag december kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele (muzikale) verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. Men komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en waar men niet vaak komt. Ook dat is dit jaar weer gelukt. Er doen zo’n 25 midwinterhoornblazers mee die telkens op verrassende plekken staan. Zij komen uit Beltrum, Groenlo en Kotten.

Dit jaar zitten naast de midwinterhoornblazers weer een aantal ontzettend leuke (muzikale) verrassingen in. Welke dat zijn houden we nog even voor ons aldus Erik Mentink die samen met Jos Spiekker tekent voor de organisatie. Ook wordt er weer gratis gl├╝hwein en/of warme chocolademelk geschonken. Allemaal zolang de voorraad strekt. Dit jaar hebben we weer een pauzeplek ingericht en het eindpunt wordt helemaal fantastisch.

Bordjes
Er kan zoals gezegd gestart worden tussen 18.30 uur en 20.00 uur vanaf de stadspomp op de Markt. Daar krijgt men verdere aanwijzingen hoe te lopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen.

Het eindpunt kunt u lekker napraten op een bijzondere locatie waar een fantastisch optreden zal zijn. Het belooft een sfeervolle tocht te worden op vrijdag 22 december in Groenlo waarbij de neerdwarrelende sneeuw misschien de kers op de taart kan zijn. De klanken van de midwinterhoorns zullen u op 22 december in Groenlo in de juiste kerstsfeer brengen. Voor meer info kijk op de Facebookpagina ‘Vestingdagen Groenlo’ of op www.groenlo.nl.

In de buurt