Ambachtelijke bierroute

Beleef de biergeschiedenis in Groenlo - Ambachtelijke bierroute

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo.

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

De route begint bij de VVV. Vanuit de VVV gaat u met de stadsgids naar het Stadsmuseum voor een korte rondleiding met film, waarna de stadsgids u door de vesting Grolle leidt langs de zeventiende eeuwse Stadsboerderij, de kanonswal en de eeuwenoude gezelligheid. Onderweg kunt u in vier cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat. De tocht eindigt daar waar het allemaal begon, in de kelder van Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Hier werd ooit het eerste Grolsch Bier gebrouwen.

De kosten voor deze bierroute zijn € 22,50 per persoon, met een minimum van € 225,00 (bij minder dan 10 volwassen personen), inclusief stadsgids en zes coupons per persoon (1x entree Stadsmuseum, 4x voor een drankje en 1x voor een broodje warm vlees).

Met de coupons kunt u in elk café een Grolsch biertje krijgen, van seizoensbier tot blond bier en van bokbier tot amberbier en bovendien een broodje warm vlees met ambachtelijke biersaus. Zo wordt u een Rondje Grols(ch) aangeboden. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een andere consumptie te gebruiken. Afhankelijk van de prijs daarvan kan er gevraagd worden om een extra bijdrage.

Leuk voor verschillende soorten groepen: bijv. verenigingen, bedrijven, families etc.

Ambachtelijke bierroute

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo