Ambachtelijke bierroute

Beleef de biergeschiedenis in Groenlo - Ambachtelijke bierroute

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo.

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

De route begint bij de VVV. Vanuit de VVV gaat u met de stadsgids naar het Stadsmuseum voor een korte rondleiding met film, waarna de stadsgids u door de vesting Grolle leidt langs de zeventiende eeuwse Stadsboerderij, de kanonswal en de eeuwenoude gezelligheid. Onderweg kunt u in vier cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat. De tocht eindigt daar waar het allemaal begon, in d kelder van Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Hier werd ooit het eerste Grolsch Bier gebrouwen.

De kosten voor deze bierroute bedragen € 295,00 per groep van maximaal 10 personen. Voor elke extra persoon geldt een meerprijs van € 29,50 per persoon.

Met de coupons krijgt u in elk café een ander Grolsch biertje gepresenteerd en bovendien een broodje warm vlees met ambachtelijke biersaus. Zo wordt u een Rondje Grols(ch) aangeboden. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een andere consumptie te gebruiken. Afhankelijk van de prijs daarvan kan er gevraagd worden om een extra bijdrage.

Leuk voor verschillende soorten groepen: bijv. verenigingen, bedrijven, families etc.

Ambachtelijke bierroute

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo