Het Geheim van Grolle

Het Geheim van Grolle

Ontrafel tijdens je bezoek aan de kerkers onder het stadhuis in Groenlo de geheimen van het vestingstadje Groenlo.

Ontrafel tijdens je bezoek aan de kerkers onder het stadhuis in Groenlo de geheimen van het vestingstadje Groenlo. Lukt het jou om de eeuwenoude geheimen over heksen en het kanon van Groenlo op te lossen? Je bezoekt hiervoor twee locaties, de kerkers en de Stadsboerderij Grolle.

Kerkers
In de ontvangstruimte van de kerkers gaan we eerst een prachtige film bekijken over Lange Aele en haar dochter Anne. Beiden worden beticht van hekserij. Weten ze de brandstapel te ontlopen? We gaan het beleven. Na de film gaan we met lantaarns de ondergrondse kerkers bekijken. Deze herbergden al vanaf het jaar 1600 gevangenen waaronder Lange Aele en haar dochter Anne.

Stadsboerderij Grolle
De stadsboerderij Grolle is gevestigd in de Notenboomstraat. Hier moet u het grote geheim van het Grolse kanon ontrafelen. U krijgt hierbij hulp, want in de Stadsboerderij Grolle zijn scrabbleletters verstopt. Deze moet u opzoeken en de letters in de juiste volgorde leggen. Deze letters vormen twee woorden, het antwoord op het grote geheim van het Grolse kanon. In de Stadsboerderij krijgt u ook een consumptie, dit is bij de prijs inbegrepen.

Belangrijk
Het is ook mogelijk voor groepen tot 10 personen om alleen de kerkers te bezichtigen. Maar is de groep groter dan is het noodzakelijk om het arrangement ‘het Geheim van Grolle’ te volgen. Er kunnen maximaal 10 personen tegelijk de kerkers bezichtigen.

Voor prijzen en meer informatie bezoek de website.