Hoofdkwartier van de Prins

Hoofdkwartier van de Prins

De naam van het restaurant is ontleend aan de periode in de Tachtigjarige oorlog, toen Prins Frederik Hendrik zijn levensmiddelen opslag had op de plaats waar nu Erve Kots ligt, tijdens het beleg van Grol.

De gerechten die worden geserveerd, worden bereid in de houtskooloven de Josper. De Josper is een combinatie tussen en grill en oven en kan volledig gesloten een temperatuur bereiken van maar liefst 400 graden celsius. Dankzij het gebruik van hoogwaardige houtskool en een perfekte regeling van hete lucht, krijgt elk stuk vlees, vis en groenten een unieke en karakteristieke rooksmaak, -geur, en -textuur waardoor de producten authentiek, sappig en herkenbaar blijven. Dit alles met zorg en aandacht die het product verdient.

In het Hoofdkwartier proberen wij zoveel mogelijk te werken met mooie producten uit de Achterhoek en maatschappelijk verantwoorde producten. De bieren op de tap worden in het brouwhoes van Erve Kots op ambachtelijke wijze gebrouwen en dat proeft u!

Wilt u de Josper van dichtbij bekijken, kom gerust in de open keuken!