Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink

Met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? In de kaasmakerij is dit proces stap voor stap te volgen. In de landwinkel kunt u het eindresultaat proeven.

Aan de rand van de Lievelder esch tussen Groenlo en Lichtenvoorde vindt u de boerderij van de familie Weenink. Op deze boerderij wordt al sinds 1980 de lekkerste kaas en zuivel gemaakt van melk van eigen koeien. Elke dag om 14 uur (en vaak óók om 11 uur) is er een rondleiding over de boerderij en kaasmakerij. Hierbij krijgt u uitleg over de koeien en het maken van kaas. En natuurlijk is er ook wat te proeven!

Geen rondleiding, maar toch even rondkijken op het bedrijf? Ook dat is mogelijk! De boerderij is vrij toegankelijk. De kalfjes kunnen worden geaaid, je kunt zien hoe de robot de koeien melkt, of een blik werpen in het kaaspakhuis. Speciaal voor de kinderen hebben we een air-trampoline en een grote zandbak. Terwijl de volwassenen genieten van een lekker kopje koffie op ons landelijke terras. En vergeet ook niet even een bezoekje te brengen aan onze Landwinkel. Naast onze eigen héérlijke kaas, zuivel, rundvlees en likeuren verkopen we hier de lekkerste streekproducten. Zo kunt u eenmaal thuis nog even nagenieten van al het lekkers dat kaasboerderij Weenink te bieden heeft!

Groepsuitjes en programma’s

Ook met families, vriendengroepen, schoolklassen of uw collega’s kunt u bij kaasboerderij Weenink terecht voor een sportief, creatief of educatief programma. Van rondleidingen en workshops tot een potje boerengolf, er is van alles te doen! Kijk snel op onze website voor de mogelijkheden.

Eten en drinken

Wilt u uw groepsuitje afsluiten met een goede lunch of lekker buffet. In onze keuken maken we met behulp van ambachtelijke streekproducten de lekkerste gerechten. Alles vers bereid met kwalitatief hoogwaardige producten.

Zo kunt u bij ons terecht voor een complete dag uit, waarbij de Achterhoekse gastvrijheid hoog in het vaandel staat.
Tot ziens bij Kaasboerderij Weenink!