VVV inspiratiepunt Groenlo

VVV inspiratiepunt Groenlo

Loop gerust binnen. Welkom!

Bij het binnenlopen van de VVV in Groenlo worden mensen direct geprikkeld.  Van VR-bril tot luistertoestel of routemixer, de VVV biedt volop inspiratie voor alle leeftijden.

Elke twee jaar wordt de Slag om Grolle nagespeeld op het ‘slagveld’ en in de binnenstad van het vestingstadje. Bij de VVV kun je een filmpje bekijken over deze Slag. Zet ook de VR-bril op en beleef de Slag om Grolle driedimensionaal.

In de tijd van de Slag om Grolle was bierdrinken een dagelijks gebruik. Water bevatte teveel bacteriën, dus bier was gezonder. De medewerker van een brouwerij wilde graag trouwen met de dochter van de brouwer. Dat mocht, mits hij een nieuw biertje brouwde. Bekijk in het inspiratiepunt een bierton met de ontstaansgeschiedenis, of luister naar het bekende geluid van een Grolsch-beugelfles.

Wist je dat Spaanse soldaten aan de Grollenaren hebben geleerd hoe je moet breien? VVV-medewerkers vertellen er graag over. Bij de VVV zijn handgemaakte producten verkrijgbaar met het typerende octagram waarin de dubbele gracht is verwerkt. Kom ook gezellig langs voor leuke routes, cadeaus, souvenirs of handige cadeaukaarten.

Kies met de routemixer een wandel- of fietsroute en lees de gegevens in op jouw mobiele telefoon. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden, laat je verrassen!

Het VVV-inspiratiepunt is een startplek om kennis te maken met verschillende elementen. Enerzijds uit de tijd van de 80-jarige oorlog. Anderzijds hedendaagse factoren die het bourgondische stadje in het hart van de Achterhoek speciaal maken.

Openingstijden november t/m april: maandag t/m zaterdag 10.00u t/m 16.00.

Vanaf april 2022 worden de openingstijden weer aangepast.

VVV inspiratiepunt Groenlo
Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo
0544-461247
06-28107830 (Hoofdinformatrice Sandra)
info@vvvgroenlo.nl

Bekijk het volgende filmpje voor inspiratie:

VVV inspiratiepunt Groenlo

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo