Docu Bespiegelingen over de Achterhoek – 3e herhaling in Groenlo! Wees er snel bij!

Docu Bespiegelingen over de Achterhoek – 3e herhaling in Groenlo! Wees er snel bij!

Wegens doorslaand succes wordt er in november 2024 in Groenlo voor de 3e keer de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ vertoond!

In februari 2023 ging de documentaire ‘De Bespiegelingen over de Achterhoek’ in première. 4 avonden uitverkocht. Meer dan duizend bezoekers bezochten de documentaire. Voor de makers was dit de aanleiding om de documentaire op meerdere plaatsen te vertonen in de Achterhoek. In okt 2023 startte de filmtour door de Achterhoek. De belangstelling was groot, alle filmvoorstelling waren binnen de kortste keren uitverkocht, vandaar deze nieuwe filmtour 2024-2025.

Het begon bij de maker van tientallen klankbeelden en films, Fons Rouwhorst uit Vorden. Wat zou het mooi zijn’ om een documentaire te maken over de Achterhoek, ’ dacht hij. ‘ Want waar vind je zoveel landschapselementen, een prachtig en gaaf bewaarde historie met een mooi verhaal. Een Achterhoek met een boeiend verleden. Met een natuur waar de kievit en de ree zich nog thuis voelen. Als je dat alles in beelden vastlegt dan komt de Achterhoek tot leven en ga je streek nog meer waarderen. In 2019 begon hij te schrijven aan het script voor de documentaire. Tussen eind 2019 en eind 2022 werden de opnames gemaakt en de beelden gemonteerd. Muzikanten uit de Achterhoek werden gezocht en muziekkeuzes bepaald. Een verhaal van het verleden, heden en toekomst van de Achterhoek.

Te zien in De Mattelier in Groenlo: zondagmiddag 10 november om 14.00 uur.
€ 10,00 entree.
Reserveren via: https://demattelier.nl/tickets/film-bespiegelingen-over-de-achterhoek-1/

 

Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier Groenlo

In de buurt