Film: Aftersun

Film: Aftersun

In dit verpletterende speelfilmdebuut herinnert een jonge moeder zich de zomervakantie die ze twintig jaar eerder met haar vader doorbracht. Op sublieme wijze vat en verstrengelt Aftersun de gekoesterde herinnering en het gevoel van verlies, beide opgeroepen door een oude vakantievideo.

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Hoofdrollen voor: Paul Mescal (ontving een Oscarnominatie voor deze film), Frankie Corio. Regie: Charlotte Wells

★★★★★ De Volkskrant: “Magistraal speelfilmdebuut”
★★★★★ VPRO Cinema: “Werkt langzaam maar vol zelfvertrouwen toe naar het levensechte en aangrijpende slot”                                                                                                    ★★★★★ Trouw: “Een magnifiek lofdicht”
★★★★★ AD: “Nestelt zich langzaam in je brein en laat je vervolgens verpletterd achter”
De Filmkrant: “Alles klopt aan deze film”

Voor reserveringen: www.hetdoek.nl

Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier Groenlo

In de buurt