Jan Ottink Band in De Mattelier

Jan Ottink Band in De Mattelier

We leven in een ‘gaaf’ land, hoor je een bekend politicus nog wel eens zeggen. Als je goed kijkt, is dat wel even anders. Er is een hoop moois, maar ook een hoop lelijks.

Jan Ottink is zelf geboren en getogen plattelander. Als boer en burger tegelijk bezingt hij ons bijzondere en veelkleurige land met energie, engagement, emotie en plezier.

Een unieke voorstelling met 100 procent eigen werk en prachtige, originele teksten in het Neder-saksisch, recht uit het hart gezongen met zijn altijd herkenbare, doorleefde stem.

De band speelt een wervelend programma met veel nieuwe liedjes. In een breed scala van thema’s en muziekstijlen. Geëngageerd, romantisch, vrolijk en soms ook om even goed over na te denken; van zacht en subtiel tot stevig swingend.

Uit de pers van afgelopen jaar: Jan Ottink staat voor poëtisch, geëngageerd, rauw en direct in zijn teksten en doorleefd in zijn stemgeluid. En vooral: “dichtbie hoes”.

Jan kreeg de afgelopen jaren al meer onderscheidingen voor zijn unieke repertoire. Eén daarvan de Streektaal popprijs “De Gelderse Roze” met de prachtige ballad: “Maak mie wakker”. https://www.youtube.com/watch?…

De band:

-Jan Ottink: zang, gitaar, saxofoon, mondharmonica
-Berry Vink: toetsen, accordeon, percussie, zang
-Dayenne Wielheesen: bas, zang
-Patrick Hissink: drums
-Raimond Surquin: gitaar, zang
-Susan Waanders: zang, trompet, bugel, tenorhoorn

Op 1 maart 2024: Jan Ottink Band – “In dit land”  € 20,00 | 01-03-2024 | 20:30

Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier Groenlo

In de buurt