Stadswandeling door Groenlo

Wandel vanaf de VVV mee met een bevlogen gids en mis niets van Groenlo. Het vestingstadje, dat ook wel Grolle wordt genoemd, heeft bijzondere elementen, kenmerkende muurgedichten, kleurrijke muurschilderingen en natuurlijk een gracht en andere vestingwerken.

In de zestiende en zeventiende eeuw was Groenlo een belangrijke handelsplaats in het moeras bij de Duitse grens. Het Grolse breiwerk en Grolsch bier waren toen al typerend voor ‘Grolle’. Later werd er de eerste HEMA-rookworst gemaakt en andere innovatieve ideeën bedacht. Natuurlijk is er ook tijd voor plezier tijdens evenementen als de Dweilorkestendag, de braderiedagen en De Slag om Grolle. De ondernemende bevolking blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen. Het is niet voor niets dat Grollenaren trots zijn op hun stad.

Sluit in de maanden april t/m oktober aan bij een instapwandeling op donderdagmiddag vanaf 13.30u (graag uiterlijk 13.00u aanmelden). Of boek een privégids. Laat je verrassen tijdens een rondleiding door Groenlo. Startpunt is de VVV aan de Kevelderstraat te Groenlo.

De kosten voor een instapwandeling (met tenminste 3 volwassenen) op donderdag om 13.30u zijn € 5,00 per persoon vanaf 13 jaar. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen deelnemen voor 2,50 per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis deelnemen. Voor meer informatie: 0544-461247 / info@vvvgroenlo.nl / www.groenlo.nl

Een rondleiding met privégids kan dagelijks (ook op zaterdag en zondag) op afspraak gereserveerd worden.

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 50,00 per wandeling met gids

Advies: maximaal 10 personen per gids