Bij het binnenlopen van de VVV in Groenlo worden mensen direct geprikkeld.  Van VR-bril tot luistertoestel of routemixer, de VVV biedt volop inspiratie voor alle leeftijden.

Elke twee jaar wordt de Slag om Grolle nagespeeld op het ‘slagveld’ en in de binnenstad van het vestingstadje. Bij de VVV kun je een filmpje bekijken over deze Slag. Zet ook de VR-bril op en beleef zelf de Slag om Grolle.

In de tijd van de Slag om Grolle, was bierdrinken een dagelijks gebruik. Water bevatte teveel bacteriƫn, dus bier was gezonder. De medewerker van een brouwerij wilde graag trouwen met de dochter van de brouwer. Dat mocht, mits hij een nieuw biertje brouwde. Bekijk in het inspiratiepunt een bierton met de ontstaansgeschiedenis, of luister naar het bekende geluid van een Grolsch-beugelfles.

Wist je dat Spaanse soldaten aan de Grollenaren hebben geleerd hoe je moet breien? Bij de VVV zijn handgemaakte producten verkrijgbaar met het typerende octagram waarin de dubbele gracht is verwerkt. Kom ook gezellig langs voor leuke routes, bijzondere cadeaus, kenmerkende souvenirs of handige cadeaukaarten.

Het VVV-inspiratiepunt is een startplek om kennis te maken met verschillende elementen. Enerzijds uit de tijd van de 80-jarige oorlog. Anderzijds hedendaagse factoren die het bourgondische stadje in het hart van de Achterhoek speciaal maken.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00u t/m 16.00.

Welkom!

VVV-inspiratiepunt Groenlo