Kunst & Cultuur

Kunst & cultuur spreken tot de verbeelding


Beleef, ontdek, dompel je onder en verwonder

Cultuur en geschiedenis komen tot leven

Onze gemeente huisvest een divers scala aan musea. De musea tonen het verleden in woord, geschrift en beeld. Je gaat terug in de tijd en beleefd de historische gebeurtenissen of je ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Laat je verwonderen door historische wapens, kledij, boeken, prenten of juist door de gevonden wrakstukken van een roerig verleden. Diverse routes staan in het teken van de historie en al fietsend of wandelend kom je langs de cultuurhistorie van onze gemeente.

Historie komt tot leven

Groenlo is een vestingstad waar vroeger veel om gevochten is. Vandaag de dag vind je op verschillende plekken in de stad de sporen van het verleden nog steeds terug. Het stratenpatroon in de binnenstad, de stadsgrachten en de kanonnen op de stadswallen; allemaal ademen ze de sfeer van weleer. Laat je onderdompelen in de brouwgeschiedenis van Groenlo en Grolsch, ontdek de vestingstad onder leiding van een gids of loop zelf langs markante plekken met een routebeschrijving van de stadswandeling.

Spoorgeschiedenis tastbaar gemaakt

Als je via het wandelpad van Marveld Recreatie naar de binnenstad loopt, doe je een bijzondere ontdekking. Buiten het voormalige station staat een zogenoemde ‘sik’ uit 1934 met wagon, dit is een soort locomotief die tot 1953 op de lijn tussen Winterswijk en Enschede reed om reizigers te vervoeren. De wagon heeft nooit op de lijn gereden, maar gaat dienst doen als expositieruimte.

Laat je adviseren en inspireren bij het VVV Inspiratiecentrum! Je bent van harte welkom op Kevelderstraat 1 of bel met ons op 0544-461247 of stuur ons een mail op info@vvvgroenlo.nl